Цветомир Найденов: Едно от банковите тегления на Божков съвпада с местния вот

08:53, 03 юни 20 25 1352 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Никога не съм давал рушвети. Но доколкото познавам Божков, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички. Това обяви бившият съдружник на издирвания бизнесмен Васил Божков – Цветомир Найденов в ефира на Нова телевизия.

СБЛЪСЪК: Истинска ли е приказката за Али Баба?

„Нашето семейство има 16% в Еврофутбол през друга фирма. Еврофутбол се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцки си партньор”, смята той. Найденов отрече да е участвал в „Национална лотария”. Той потвърди думите на други съдружници на бизнесмена, че те също не са знаели за подкупи.

„Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път. Гледайки датите, за 2019 година,  таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите”, заяви Найденов.

Той разкри също, че Божков никога не е имал симпатии към сегашната управляваща коалиция и знае, че той одобрява други политики: "В разговорите си с обвиняемия Божков ми е казвал, че никога не е подкрепял партията от управляващата коалиция сега. Има други политически симпатии".

Според него Божков се опитва да внушава някакви неща, защото иска да дестабилизира правителството.

Найденов направи една проста сметка: „Ако Божков е давал такса спокойствие 20% от печалбата на дружествата, които са спестявали данък. Тези 4 компании общо печелят по 200 млн. лв. за година.  За 5 години това са 1 млрд. лева, а 20% от тях са 200 млн. лв. Той е извадил платежни документи за 12 млн. лева. Липсват 188 млн. лева от тази такса спокойствие, къде са?”, пита Найденов.

"Чувал съм от момичета, които са имали вземане даване с Божков, че е държал сакове с големи суми пари в офиса си", обяви още Найденов.

Бизнесменът разкри, че е бил принуждаван да плаща по 42 млн. лева, които са давани под формата на дарения за футболен клуб Левски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама