22 са новите случаи на коронавирус у нас

08:07, 03 юни 20 25 1842 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

22 са новите случаи на коронавирус у нас, при направени 1347 теста през последното денонощие. Така общият брой на случаите у нас става 2560. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Два са новите смъртни случаи през последните 24 часа -77-годишен лекар от Видин, който беше приведен в столичната „Света Анна” и на жена на 67 години в Пловдив, която е приведена от Пазарджик. Така общият брой на починалите от Covid-19 e 146.

Новоизлекуваните случаи са 80. Към настоящият момент в болница има 132 души и само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.

 Активност е забелязана в 6 области в страната - София, Сливен, Ямбол, Видин, Пазарджик и Перник. Сред новозаразените има две деца под 2-годишна възраст, както и 9 лица - медицински персонал. 7 от тях работят в едно и също отделение на болница в Сливен, която не приема пациенти, заразени с коронавирус. Въпросното отделение e затворено. Там ще бъдат проучени всички пациенти, преминали в отделението в рамките на предходния месец.

Тези факти потвърждават огнищния характер на коронавирусната инфекция, таргетните групи и допускането на възникването на такива случаи при неглижиране на притивоепидемичните мерки, отбеляза секретарят на щаба доц. Димо Димов. Той посочи, че физическата дистанция, предпазните средства и дезинфекцията продължават да бъдат единствените надеждни мерки срещу заболеваемостта.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама