Огромните дупки в кв. "Княжево" - докога?

16:00, 02 юни 20 / София 25 1944 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Всеки ден през бул. „Цар Борис III” в района на квартал „Княжево” преминават десетки хиляди автомобили. Това е един от основните изходи на София в посока Югозападна България. Състоянието на пътната настилка по булеварда е тежко. Близо 500 м от асфалта по дължината на трамвайните релси липсва, като на места зейналите дупки са с дълбочина от над 15 см.

Снимка: Юлиан Тодоров

Ямите са толкова големи, че при попадането в тях, е напълно възможно да предизвика пътнотранспортно произшествие, като щетите за превозното средство са гарантирани. Опасността за мотористите и колоездачите, които преминават в района, е още по-голяма. Жители на квартала разказват, че булевардът е в това състояние от години, като периодично се извършват козметични ремонти, но дупките са неизменна част от пейзажа вече над десетилетие.

Снимка: Юлиан Тодоров

ТOPNOVINI.BG се обърна към отговорните институции, за да провери дали и кога участъкът ще бъде ремонтиран.

От Столична община обясниха, че обикновено ремонтните дейности започват след сигнал на жители към общината или към районната администрация. Сигнал за лошото състояние на пътната настилка на бул. „Цар Борис III” е подаден още преди месец към район "Витоша", като зам.-кметът Кънчо Кънев е препратил сигнала към общинското дружество "Столичен електротранспорт", което се грижи за изрядното състояние на пътната настилка около трамвайните релси.

Междувременно от Столична община уточниха, че от известно време се работи по-голям проект за основен ремонт на столичния булевард "Цар Борис III", но все още няма фирма изпълнител.

Снимка: Юлиан Тодоров

Така въпросът с дупките по булеварда към момента остава нерешен, а ние се надяваме институциите да реагират преди да се е стигнало до инцидент в този изключително натоварен участък.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама