Комисар Стефан Банков: Най-често корупция има в КАТ и "Гранична полиция"

08:57, 02 юни 20 / Общество 25 307 Юлиан  Тодоров
Снимка: БГНЕС

Схемата изглежда елементарна на пръв поглед, но всъщност служителите не са взимали пари от самите лица, които са разследвали, а са настоявали те да бъдат давани в заведението. Това каза пред БНТ главен комисар Стефан Банков, директор "Вътрешна сигурност" в МВР за разследващите полицаи от ГКПП "Калотина", които бяха задържани заради корупционни практики.

Полицаи от „Калотина“ искали да "перат" подкупи през заведение

Според държавното обвинение те са получавали подкупи от лица, които са разследвали. По време на акцията служителите са задържани с белязани пари. Подкупите се изпирали през оборотите на столично заведение, с помощта на трети човек.

"Така се създават условията те да бъдат препрани и изчистени, ако са маркирани. Полицаите познават много добре наказателния процес, познават способите", обясни комисар Банков.

"Има много анализи къде в МВР има корупция, но служителите на КАТ, на "Гранична полиция" са на първа линия и имат най-пряк достъп с гражданите и когато вземат дори минимални суми от 5,10 лева, остава едно усещане за безнаказаност", каза той.

Комисар Банков увери, че от МВР ще упражняват строг контрол срещу най-разпространената корупционна практика от полицаи на пътя.

„Сега сме насочили вниманието си към "Пътна полиция", идва лято, активен сезон, така че ако някой от КАТ мисли, че може да направи бързи пари, мога да го уверя, че това няма как да стане“, каза още комисар Банков.

Комисар Банков допълни, че е най-силно впечатлен от граничните полицаи, които вменяват на гражданите, че си плащат задължителни такси и се стига до това

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи