Красимир Живков: Не познавам хората от групата, към която ме причисляват

19:49, 31 май 20 25 3361 Шрифт:
Редактор:

Иска ми се с ръка на сърцето да кажа, че досега с моята дейност като зам.-министър съм работил за опазване околната среда и здравето на хората. Това каза пред спецсъда зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, съобщава БГНЕС.

С ръка на сърцето искам да кажа, че аз не познавам тези хора от група, към която ме причисляват”, каза още Живков.

Той заяви, че не познава Пламен Бобоков, който е виждал един път преди 4-5 години на междуправителствена делегация. „Нямам му телефона, нямам му контакта, не комуникирам”, заяви той. Познава, разбира се, Габриел Савов, който бил директор на регионалната инспекция. „С г-н Бобоков съм провел един единствен път разговор по телефона, два пъти съм се виждал”, заяви още той.

„Искам да знам членовете на тази група дали ме познават, дали са общували с мен, дали са разговаряли, дали са комуникирали”, заяви той пред съда.

Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

Отстраняват зам.-министър Живков в понеделник

На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се иска домашен арест.

Постоянен арест се иска за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков. Прокуратурата иска задържане под стража и за единия от братята Бобокови – Атанас Бобоков и още двама. Внесено е и искане за “Домашен арест” спрямо Васил Богданов и Айгюн Еминов. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде – парична гаранция от 1 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама