Земеделски производител: От няколко години има завръщане към българската стока

15:49, 30 май 20 / Общество 25 1180 Юлиан  Тодоров
снимка: CanStockPhoto

От няколко годни се забелязва едно завръщане към традициите и към българската стока, защото тя е качествена. Това каза Петър Георгиев, който е сред изложителите на фермерския фестивал „Произведено във фермата“, предаде БГНЕС.

„Самата суровина е качествена, поради факта, че ние сме една от страните, които имат най-много дни слънчево греене и от там нашите домати, плодове са много по-вкусни, отколкото вносните. Това е причината“, смята мъжът. Георгиев каза, че с жена му са земеделски производители и са от с. Исперихово, Пазарджишка област.

Според него идеята за задължителни български стоки е много добра. „Бих казал отлична, но малко закъсняла. Дай Боже да се наложат българските продукти в големите вериги“, заяви Петър Георгиев.

Стоян Симеонов, който също е изложител на фестивала, каза, че Десислава Танева е първият министър, който предложил тези мерки. „Много похвално и да може българите да произвеждат повече, и да българите да консумират българска продукция, а не вносна“, посочи той. Фермерът обясни, че всеки трябва да консумира това, което се ражда в района му, другото не е типично.

Стоян Симеонов разказа, че те произвеждат биозеленчуци и се занимават с това от 10 години. Фестивалът, в който участват тази събота се провежда в софийският квартал Младост 1А.

1 коментар
Фермера 20:16, 30 май 20

АЙДЕ НА ДОМАТИТЕ!! ПРЕСНИ ДОМАТИ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!