Аферата с боклука: Имена на убити публични личности, натиск и уволнения от Живков

14:00, 30 май 20 25 5224 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци обвиняемите са 10, обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС. Единият е с повдигнато второ обвинение- за управление на опасни отпадъци. За четирима ще се иска най-тежката мярка задържане под стража”, за двама „домашен арест“. За единия от братята Бобокови ще се определи парична гаранция от 1 млн. лева. Има и обвинени за данъчни престъпления.

По случая са иззети документи, договори, пълномощни, луксозни автомобили, ценни вещи. В жилище на един от обвинените е намерена цветна снимка, на която са изписани имена на публични личности, някои убити през годините. Срещу всяко име е записана голяма сума от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лева, 120 млн. лева, 300 млн. лева.

Поради високия обществен интерес от прокуратурата разпространиха снимката с имената. 

От друго жилище са иззети автобиографии и снимки на длъжностни лица от министерствата на правосъдието и на регионалното развитие, както и автобиография и снимка на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки престъпления.

Снимка: БГНЕС

Наблюдаващият прокурор Генка Брезашка обясни, че зам.-министърът Красимир Живков е бил в изключително близки отношения с братя Бобокови. Подпомагал е противозаконната дейност на братята за внос на отпадъци от чужбина. Оказвал е натиск върху подчинени на него длъжностни лица със заплахи за уволнения. Ако указанията не са изпълнени, има случаи на уволнения.

Томислав Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 14:47, 30 май 20

кой не знаеше в русе че братя бобокови са комунистически перачи на пари

2 Анонимен 21:53, 30 май 20

Затова народът е беден, заради всички крадливи мутри, които все са се ненаяли!

3 Анонимен 22:00, 30 май 20

Във всички афери все боклуци замесени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама