Франция отваря курорти, барове, ресторанти, музеи, кина и театри

07:57, 29 май 20 / Свят 25 2013 Шрифт:
Редактор:

Музеите и паметниците на културата отварят във Франция от 2 юни. Изисква се обаче носене на маски при посещение в тях.

От следващата седмица ще бъдат отворени и парковете и градините. Това обяви премиерът Едуар Филип, представяйки нова, втора поредица от мерки за премахване на ограниченията, наложени по-рано във връзка с пандемията от коронавирус, съобщава Nova.

Туристите ще могат да се насладят на почивка в курортите от 22 юни. От същата дата отворени за посещение ще бъдат и киносалоните. Театрите пък вероятно ще приемат публика от 2 юни, но при спазване на правилата за социална дистанция.

Френското правителство реши да премахне забраната за работа на кафенета и ресторанти от 2 юни като част от облекченията. Премиерът Едуар Филип обяви също, че още повече училища ще отворят отново. "Ще отворят само терасите на ресторантите и кафенетата", каза премиерът, като допълни, че в помещението не трябва да има повече от 10 души.

В ресторантите в Париж могат да се заемат само външни маси. Сервитьорите и готвачите ще трябва да носят маски по всяко време, а клиентите при влизане и излизане, каза премиерът. 

Що се отнася до баровете, няма да се сервират питиета на барплотовете, което носи по-висок риск от заразяване на хората. 

Бум в продажбите на книги във Франция

Но Филип повтори, че вирусът, отнел повече от 28 500 живота в страната до този момент, "продължава да циркулира", а стотици хора все още се лекуват в интензивно отделение.

Вече е задължително да се носи маска за лице в градския транспорт.

Филип каза още, че френското правителство е решило да премахне забраната за движение в страната на повече от 100 км от местоживеенето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама