75-годишна жена беше изписана от болница след 33 дни на апаратно дишане

18:37, 28 май 20 25 2370 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

75-годишна жена от село Петърч, която прекара в реанимацията на УМБАЛ „Св.Анна“ цели 65 дни, от които 33 на апаратно дишане, днес беше изписана в добро състояние, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Зад този успех, стои денонощния труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“ разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова – Началник на Клиниката по интензивно лечение.

75-годишната жена благодари през сълзи на лекарите с думите „Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетската болница. С Моето излекуване направихте истинско чудо!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама