Правят биографичен филм за Стефан Данаилов

11:07, 27 май 20 / Култура 25 2337 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Шест месеца след смъртта на неповторимия актьор Стефан Данаилов, неговата племенница и преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – д-р Росица Обрешкова, си спомни за заветите на Ламбо. Тя сподели пред bTV, че все по-често си спомня за него заради биографичният филм, който подготвят за него, заедно с Петя Дикова.

„Пишейки сценария, връщам много от спомените си и разкривам колко уникален и щастлив, късметлийски живот съм водила, защото съм била част от едно гигантско семейство – артисти, големи, широки хора“, добави Обрешкова.

По думите ѝ репликата на актьора „Важно е да си добър човек“ звучи като рефрен в съзнанието ѝ. „Той не даваше формула какво е да си добър човек, но връщайки си обяснявам защо той беше добър човек – той помагаше винаги, никога не съдеше хората и истински се радваше на чуждия успех“, добави тя.

Обрешкова коментира, че Данаилов е създавал любов към театъра в своите студенти. „Дори една история да е скучна, той я разказваше по такъв цветущ начин и с такива образи, че ти се запленяваш“, каза още близката на Данаилова.

Преподавателят в НАТФИЗ добави, че Данаилов е решил да се завърне на сцената заради Аня Пенчева, а емоцията от срещата с публиката е била неописуема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама