След тежка катастрофа: Жители на Дебръщица искат „легнали полицаи” в селото

08:46, 26 май 20 25 2761 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жителите на пазарджишкото село Дебръщица започват подписка от днес, с която ще настояват да се поставят легнали полицаи по пътя, пресичащ селото. До искането се стигна след като автомобил се вряза в група жени на тротоара. Една от тях почина, а други три са в болница в критично състояние. 

Жена загина, а други три са ранени при катастрофа в село Дебращица

„Специално, в нашето село трябва на всеки сто метра да има легнали полицаи, които да бъдат и високи. На отсечка, близка до местния магазин, се развива голяма скорост, а видимостта е малка и се извършват изпреварвания”, посочи местен жител пред Нова телевизия.

Хора от Дебръщица обясниха, че в населеното място са се случвали много инциденти. „Преди години момиче пострада по същия начин - на тротоара. Тук се кара много силно и смятам, че легналите полицаи ще окажат положителен ефект”, разказа живеещ там.

Кметът на селото посочи, че легнали полицаи са били поставени през 2015 г. Намирали са се в началото на населеното място и пред детската градина. „2017 г. по нареждане на АПИ бяха премахнати без обяснение. На мястото, където се е случил трагичният инцидент, не са вземани подобни мерки. Там би могло да бъде поставена мантинела, защото има остър завой”, обясни Латинка Вълчева.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама