Премиерката на Нова Зеландия запази хладнокръвие по време на земетресение

09:29, 25 май 20 / Свят 25 2232 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн запази хладнокръвие по време на земетресението в района на столицата Уелингтън, докато даваше интервю за телевизията, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Ардърн (39 г.) стана премиер през 2017 г. и е изключително популярна в Нова Зеландия заради справянето си с няколко кризи - масовото убийство в Крайстчърч миналата години, изригването на вулкан през декември и сегашната пандемия от коронавируса.

Малко преди 8 часа сутринта местно време (20 ч. снощи по Гринуич) Уелингтън и околните райони бяха разлюлени от земетресение с магнитуд 5,8. Епицентърът беше на 30 км северозападно от близкия до столицата град Левин, а огнището - на дълбочина 37 км, както съобщи новозеландската служба за сеизмични наблюдения.

По това време Ардърн участваше в телевизионно интервю на живо от парламента.

„Просто имаме леко земетресенийце, Райън“, каза тя на водещия Райън Бридж, докато тя, камерата и други предмети край нея се люлееха.

"Доста прилично раздрусване, ако виждаш как нещата зад мен да се движат", добави тя, след което увери събеседника си, че е в безопасност, и интервюто продължи.

"Добре сме, не се намирам под висящи лампи и ми се струва, че съм на място със здравна конструкция", каза тя.

Видеото бързо се разпространи в социалните медии.

Макар земетресението да не причини щети и да няма пострадали, то продължи над 30 секунди и предизвика паника в Уелингтън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама