Семейството на малката Никол иска доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева

19:25, 23 май 20 25 3295 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Най-тежкото наказание - доживотен затвор, поискаха близките на малката Никол, която бе жестоко пребита преди 5 години от акушерката от неонатологията в болница "Софиямед" Емилия Ковачева.

Делото стигна до Върховния касационен съд, който трябва да се произнесе с окончателна присъда в срок, след като вчера изслуша както близките на малката Никол, така и защитата на акушерката, предава Дневник.

През ноември миналата година състав на Софийския апелативен съд (САС) намали с 2 години наказанието на акушерката Емилия Ковачева и я осъди на 16 г. затвор за опит за убийство на новородено. Магистратите потвърдиха и на втора инстанция обезщетението от 400 000 лв., което трябва да плати на родителите на пострадалата Никол.

Присъдата на състава с председател Камен Иванов и членове Алексей Трифонов и Емилия Колева не е окончателна и може да бъде обжалвана или протестирана пред Върховния касационен съд (ВКС).

На първа инстанция в Софийския градски съд акушерката беше осъдена на 18 години затвор за опит за убийство на новородено, а според експертизите единствено навременната намеса на лекарски екип е спасил детето.

Никол е с тежка епилепсия, степен на инвалидност и по 5 пъти дневно приема медикаменти, които да потискат гърчовете, в които изпада, а лекарствата сами по себе си ще се отразят негативно на функцията на черния дроб и бъбреците в дългосрочен период от време. Това са последствията днес от побоя, който нанесе акушерката 3 дни след раждането на момиченцето.

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 20:17, 23 май 20

Отдавна трябваше да е в затвора и да я мъчат.
Изродско изчадие.

2 Анонимен 20:18, 23 май 20

Затвор!

3 Габи Петкова 20:19, 23 май 20

Гилотина!

4 Ива Анева 20:19, 23 май 20

Да диша не заслужава

5 Асето 20:20, 23 май 20

В тъмница да я натикат тая!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама