Предимно слънчево с температури до 25 градуса

07:30, 24 май 20 25 1706 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В неделя ще бъде предимно слънчево, но от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд и до полунощ, по преминаването на студен атмосферен фронт, на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, а след обяд в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили.

Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, а по високите полета на Западна България и в котловините - и пониски, и там ще образуват слани. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд от запад облачността ще се увеличава. Преди пладне ще духа до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18 - 23 градуса. Температурата на морската вода ще е 17 - 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама