Мая Манолова обяви, че влиза в политиката

12:55, 23 май 20 25 4362 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

 

Пред сградата на Министерския съвет се провежда протест срещу политиката на правителството. По време на акцията лидерът на гражданската инициатива "Изправи се БГ" Мая Монолова обяви своите амбиции за влизане в политиката чрез избори.

Манолова обяви 19 мерки за справяне с кризата. "В плана на "Изправи се БГ" основата е да има работа за всеки, а безработните да намерят своите работни места", каза тя.

Манолова е изчислила, че планът ще е около 2.5 милиарда лева. Той е насочен и към малките фирми, като тя предлага заплатите и осигуровките на до 50% от персонала на  малките фирми да бъдат поемани от държавата.

Планът на Мая Манолова ще бъде обсъждан в страната през следващите месеци, а тя изцяло е уверена, че по този начин ще намери подкрепа за осъществяването на този план.

Манолова разкритикува мерките на правителството, като каза, че те са били само за приближени до властта бизнесмени и не са дали очаквания ефект за справяне с кризата COVID-19.

Около 200 души са се събрали на протеста. Според организаторите на него са дошли хора от над 20 града и села.

Има осигурени пластмасови столове, за да може всеки протестиращ да седне и да спази социална дистанция от поне 1,5 м.

На протеста са и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“. Те настояват за ясна пътна карта за справяне с безработицата и верижните фалити на малки и средни фирми.

"Шест национални протеста, шест месеца на палатки пред НС, три месеца тук, 15 денонощия сме спали на студ и то само, за да покажем на управляващите, че нашите деца са хора като всички останали. Че най-безпомощните имат нужда от един закон, който гарантира живота им", каза Вера Иванова, председател на "Системата ни убива".

"Основната цел на нашия последен протест - оставката на правителството, не е постигната, а ние си гоним целите докрай", каза Димитрина Русева.

"За съжаление, управляващите не могат да разберат, че всеки има право на достоен живот", заяви Венелина Казанджиева.

Предвидена е флашмоб демонстрация, а от 12 часа протестиращите ще тръгнат на шествие из центъра на София.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:12, 24 май 20

Двеста човека малко пари даваха Божков нещо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама