Ресторант Carne, където всеки сезон е вкусен

12:00, 05 юни 20 / София 25 2151 Шрифт:
Topnovini

Чудите ли се къде да отидете на вечеря? Къде да намерите най-вкусния сладолед или кой ще ви поднесе перфектния обяд. Дишайте! Отговорите не тези питания ще открием заедно. С Никола Петков, който дълги години е в бизнеса с нощни заведения и ресторанти, представяме емблематичните локации в столицата – кафетерии, барове и клубове.

Днес надникваме в кухнята на известния ресторант Carne. Мястото се намира на крачка от парка, а лятната градина очарова с разкошен изглед към Витоша. Заведението разполага с капацитет от 60 вътрешните места и 60 във външната градина. Набляга се на модернизирана българска кухня от подбрани продукти, с гарантирано качество и произход.

Снимка: Carne

Собственикът на заведението Йордан Стоянов работи в ресторантьорския бранш от 23 години. За работата си казва, че всеки ден го прави по-добър професионалист. 

Ресторант Carne предлага сезонна кухня. През лятото и пролетта се набляга на леки храни – (риба, салати, морски дарове) подходящи за узо и бяло вино. Ресторантът изцяло залага на прясната храна.

Снимка: Carne

„Заведението печели клиентите с въздух, зеленина, качествена храна и добро обслужване“, сподели Йордан. Според него тайната рецепта на успешния ресторант е търпение, да умееш да даваш най-доброто от себе си и винаги да се поставяш на мястото на клиента.

Снимка: Carne

Йордан разказа пред екипа ни, че преди да отвори нов обект, сяда на всяко едно място в заведението и гледа през очите на клиента – какво ще види, какво може да го подразни, каква е светлината и шума.

Според него хората търсят разнообразие, а за да се развива успешно един ресторант, то собственикът всеки ден трябва да бъде с екипа.

Коронакризата се е отразила много тежко на ресторанта. Сега заведението посреща първите си гости, благодарение на лятната градина.

Снимка: Carne

Никола Петков смята, че качественият сервиз е едно от най-важните неща за успешен ресторант. „Дори храната да е страхотна, ако е поднесена от „крив“ сервитьор, автоматично губиш апетит. Приятелската атмосфера има голямо значение за заведенията“, обясни той.

Според него клиентите стават все по-взискателни, затова ресторантьорите трябва да се стремят към предлагане на цялостна услуга – удобно място за паркиране, свежа храна, светлина, тераса, градина.

Снимка: Carne

Никола е на мнение, че голяма част от хората грешно смятат, че ресторантьорският бизнес е лесно начинание, от което бързо се забогатява. Това е и причината за появата на непрекъснато нови заведения, които оцеляват твърде кратко, но през това време пречат на останалите ресторанти, изграждани с години.

Снимка: Carne

Никола работи в сферата на ресторантите повече от 20 години. Кариерата му стартира като барман в Tequila Club, лятното Alibi, Червило. Той е един от тримата основатели на заведението Mood,  което работи от години, както в столицата, така и на морето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама