Чудите ли се къде да отидете на вечеря? Къде да намерите най-вкусния сладолед или кой ще ви поднесе перфектния обяд. Дишайте! Отговорите не тези питания ще открием заедно. С Никола Петков, който дълги години е в бизнеса с нощни заведения и ресторанти, представяме емблематичните локации в столицата – кафетерии, барове и клубове.
Днес надникваме в кухнята на известния ресторант Carne. Мястото се намира на крачка от парка, а лятната градина очарова с разкошен изглед към Витоша. Заведението разполага с капацитет от 60 вътрешните места и 60 във външната градина. Набляга се на модернизирана българска кухня от подбрани продукти, с гарантирано качество и произход.
Снимка: Carne
Собственикът на заведението Йордан Стоянов работи в ресторантьорския бранш от 23 години. За работата си казва, че всеки ден го прави по-добър професионалист.
Ресторант Carne предлага сезонна кухня. През лятото и пролетта се набляга на леки храни – (риба, салати, морски дарове) подходящи за узо и бяло вино. Ресторантът изцяло залага на прясната храна.
Снимка: Carne
„Заведението печели клиентите с въздух, зеленина, качествена храна и добро обслужване“, сподели Йордан. Според него тайната рецепта на успешния ресторант е търпение, да умееш да даваш най-доброто от себе си и винаги да се поставяш на мястото на клиента.
Снимка: Carne
Йордан разказа пред екипа ни, че преди да отвори нов обект, сяда на всяко едно място в заведението и гледа през очите на клиента – какво ще види, какво може да го подразни, каква е светлината и шума.
Според него хората търсят разнообразие, а за да се развива успешно един ресторант, то собственикът всеки ден трябва да бъде с екипа.
Коронакризата се е отразила много тежко на ресторанта. Сега заведението посреща първите си гости, благодарение на лятната градина.
Снимка: Carne
Никола Петков смята, че качественият сервиз е едно от най-важните неща за успешен ресторант. „Дори храната да е страхотна, ако е поднесена от „крив“ сервитьор, автоматично губиш апетит. Приятелската атмосфера има голямо значение за заведенията“, обясни той.
Според него клиентите стават все по-взискателни, затова ресторантьорите трябва да се стремят към предлагане на цялостна услуга – удобно място за паркиране, свежа храна, светлина, тераса, градина.
Снимка: Carne
Никола е на мнение, че голяма част от хората грешно смятат, че ресторантьорският бизнес е лесно начинание, от което бързо се забогатява. Това е и причината за появата на непрекъснато нови заведения, които оцеляват твърде кратко, но през това време пречат на останалите ресторанти, изграждани с години.
Снимка: Carne
Никола работи в сферата на ресторантите повече от 20 години. Кариерата му стартира като барман в Tequila Club, лятното Alibi, Червило. Той е един от тримата основатели на заведението Mood, което работи от години, както в столицата, така и на морето.
Transitional Dialysis Care TDC buy cialis and viagra online The young eunuch suddenly raised his head and looked at Liang if you take viagra will you always need it Zhao, who if you take viagra will you always need it was wearing a Erectile Dysfunction Treatment if you take viagra will you always need it black imperial robe
priligy for pe 177 Estrogen may blunt some of these effects Caroline Couchepin et al
nizoral how to prescribe diflucan Then we ll obviously have a general election and although all of the three biggest political parties say they want to bring an end to big rises as soon as possible, none of them is able to give a timescale cialis tadalafil