Сърбия отваря границите си

19:49, 21 май 20 / Свят 25 1879 Шрифт:
Редактор:

Сърбия реши да отвори от утре границите, затворени от 15 март с цел борба с пандемията от Covid-19, предава агенция Франс прес, съобщава БНР.

Правителството прие днес предложението на кризисния щаб за отваряне на граничните пунктове и за свободно влизане на всички лица в Република Сърбия, без да бъде необходим тест за коронавируса и разрешение от комисия.

Гърция сваля карантината за туристи от 15 юни

След като по-рано този месец започна облекчаване на ограничителните мерки, Сърбия изискваше от своите граждани негативен тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа от влизането им в страната или 14-дневна самоизолация. От чужденците се искаше отрицателен тест или преглед от правителствена комисия. Всичко това сега отпада.

Сърбия освен това бе затворила ресторанти, кафенета, училища, детски градини. Тези мерки сега са отменени и от хората се изисква единствено да спазват социална дистанция и да носят маски на публични места.

Днес Сърбия обяви, че през последните 24 часа са регистрирани нови 86 случая на коронавируса и са починали двама пациенти с Covid-19.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:33, 21 май 20

Ще хапваме плескавици на корем

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама