Пеевски дари половин милион на "Левски", от "Синя България" против

16:20, 19 май 20 / Спорт 25 1256 Шрифт:
Редактор:

Фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски е дарила 500 хил. лева на "Левски", съобщиха от футболния клуб.  

"Днес в сметката на „ПФК Левски“ постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма „Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на „Левски“ в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб", заявяват от клуба и благодарят на всички дарители за неоценимата помощ. "Сините" обещават феновете да получат отчетност за всеки лев, както досега. 

За шест дни привърженици на "Левски" събраха 250 хиляди лева за клуба

От Тръст "Синя България" обаче се обявиха против дарението и го определиха за "неприемливо". "Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК "Левски" АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза", призоваха те. 

"В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост", категорични са от "Синя България". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама