Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

14:25, 19 май 20 / Политика 25 1027 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От 1 юни ще се пътува до Гърция и Сърбия без 14-дневна карантина. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който проведе видео среща с колегите си от Гърция, Румъния и Сърбия.

Чака се и решението на румънския парламент, за да може и там карантината да падне.

Българският министър-председател заедно с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъдиха облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19.

От срещата стана ясно още, че ще се попълва декларация с имена, данни за контакт и удостоверение, че даденият гражданин не е под карантина и няма симптоми.

Също така от 25 май отпада карантината за всички шофьори на камиони, които влизат в страната.  

 

Снимка: Правителствена информационна служба

На 1 юни във Варна ще има четиристранна среща. "Имам уговорка с президента Вучич да види как се изгражда Балкански поток, а с колегата Мицотакис – да му покажем как се изгражда интерконектора с Гърция, магистрала "Струма", и всички проекти, които продължиха, въпреки кризата", обясни премиерът.

Борисов обяви, че с Австрия и Германия се водят активни преговори, тъй като има и български заводи, които очакват оборудване от двете страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама