Българин подписа договор с „Астън Вила“

16:33, 18 май 20 / Спорт 25 881 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Младият нападател на „Астън Вила“ от български произход Индиана Василев подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на "Вила Парк" до лятото на 2022 година.

19-годишният Василев, който има мачове за различни юношески гарнитури на националния отбор на САЩ, направи своя дебют за първия състав на Виланите през този сезон и е спечелил доверието на ръководството на клуба, предаде БГНЕС.

Василев дебютира за Вила в мач срещу Фулъм за ФА Къп през януари, а след това изигра два мача за тима във Висшата лига, както и един в полуфиналите на Купата на лигата срещу Лестър Сити.

"Изобщо не се замислих за новия договор. Клубът ме подкрепяше много през последната година и успях да си спечеля място в първия състав. След като сторих това, получих много подкрепа от другите играчи и треньорите. Много съм щастлив, че подписах за още две години", сподели Василев, който е роден в Савана, Джорджия в семейството на български емигранти. "Имам да работя още много в следващите години и се надявам да ставам все по-добър", допълни младият футболист.

По-рано тази година Василев получи покана националния селекционер Георги Дерменджиев да играе за младежкия национален отбор на България, но той и семейството му отклониха тази покана и заявиха, че Василев ще се опита да пробие в американския национален отбор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама