Иванов: Главният каскет не чете сигналите на Божков, защото носи сладки на обран пенсионер

13:01, 18 май 20 / Политика 25 903 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Председателят на „Да, България“ и бивш министър на правосъдието Христо Иванов коментира в социалните мрежи събитията около обвиняемия хазартен бос Васил Божков. TOPNOVINI.BG публикува материала без редакторска намеса:  

И преди ривендж порното на Черепа и без да спорим за неговата доказуемост е ясно, че държавата се управлява по този начин:

- Чрез вратичка в закона се осигурява паричен поток към лоялен бизнесмен - в случая 700 милиона;

- Част от този поток се връща към управляващите - в случая захранва проправителствена пропагандна радиоточка Нова телевизия;

- Съответните регулатори под контрола на управляващите, осигуряват “пълен съпорт” - в случая комисията по хазарта и нейните широко затворени очи.

Ако пък нещо в схемата се издъни, министърът твърди, че не е знаел (макар това да му е основното задължение) и ако министърът не е за изхвърляне (още) - главният каскет не чете нищо по темата, защото е зает да носи сладки на обран пенсионер.

Така, един ден на някое листче или неграмотни скрийншотчета ще видим и подробностите за подобни схеми с вратички, затворени очи и връщанки и в други сектори. Например - горивата в дългите години, в които държавата така и не въвеждаше адекватните механизми за конкуренция на пазара и за контрол, за които настояваше Ваньо Танов. Или - в енергетиката. Или в надценените обществени поръчки в инфраструктурното строителство. Или в алкохола (пардон, там вече чухме едни записи). Всеки може да продължи списъка. Така е създаден Пеевски, така са създадени и други “успешни бизнесмени” и затова съществуват. Така изглежда късметът да живеем в завладяна държава. Дано сладките от Гешев поне донякъде да балансират нещата. А, ако ви нагарча и не искате да си останете само с листчетата и скрийншотчетата - просто трябва да пратим в институциите хора, които не си затварят очите и ще четат. Идват избори...

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:49, 18 май 20

Тоя пък на всяка манджа мерудия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама