Слаб вятър и температури до 30 градуса във вторник

06:30, 19 май 20 25 558 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

През следващото денонощие ще се задържи значителна, предимно средна и висока
облачност, с по-съществени разкъсвания над Южна България. Около и след обяд, на места главно над планинските и северозападните райони, ще се развие и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. През нощта ще е почти тихо, през деня ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 25 и 30 градуса, по-ниски по Черноморието.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна - средна и висока. На места главно в следобедните часове краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на 1200 метра - около 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

През следващите два дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в сряда главно над северната и западната част от страната, а в четвъртък и над останалите райони. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Временно интензивни и значителни по количество ще са през първия ден на места в Северозападна, а през втория - в Централна България. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от изток. В сряда все още ще е сравнително топло, максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 25 и 30 градуса, а в четвъртък ще са с 4-5 градуса по-ниски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама