Големите кавички на седмицата (18 - 23 май)

09:00, 23 май 20 / Големите кавички 25 6206 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (11 -15 май)

"Сполетя ни война, със страшна сила и понеже в България се справихме, това е страшно неприятно за опозицията. Като няма какво да кажеш и пощуряват. Когато тръгна пандемията в Китай и в Италия умираха стотици на ден...

Вие извадихте голям късмет, че ние управляваме, имате рядък шанс, че сме ние с моите колеги. Ако беше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин и Борис Джонсън и щяха да измрат хора...". Коментар на премиера Бойко Борисов за работата на правителството по време  на епидемията от коронавирус.

"При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали... Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души...Снех доверие към този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Елин Пелин.

"Господин Борисов, Вие сте нашето национално рядко щастие. Щастие, което няма пътна карта как спасява хората от безработицата, фирмите от фалит, държавата от икономически срив. Нямате никакви мерки и никаква идея как хората ще се върнат на работа. Това, което им предлагате, е живот на социални помощи, живот в бюрото по труда. Предлагате живот на кредити от банки и бързи кредити, без перспектива". С тези думи председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заяви, че подготвя протест срещу кабинета.

"Това е поредната серия от един несвършващ сериал, който започна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на този криминален преход се чувстваха недосегаеми... Нямаше проблем да източват милиони и милиарди, заради което българските граждани да живеят бедно и с ниски пенсии. Те го правеха и никой не ги закачаше. Тогава тези лица живееха в правова държава, а когато прокуратурата работи изведнъж се оказва, че не в ЕС за тях са правовите държави, а например Сърбия и някои държави от Близкия Изток, например..." Така главният прокурор Иван Гешев коментира разкритията на бизнесмена Васил Божков за комуникация с финансовия министър Владислав Горанов.

"Акциите на Левски не могат да бъдат оръжие, те са инструмент, за да се работи в името на Левски...Часовникът тиктака и отброява времето назад, аз не искам да говоря за спасение. Левски не е създаден, за да се спасява, а да успява. Левски ще успее да се спаси, но времето ни притиска. Не можем да направим нищо без акциите, това е истината." Коментар на легендата на Левски Наско Сираков за ситуацията, в която клубът е изпаднал.

"Паралелната държава е обвила България в пашкул и я притиска до задушаване. Изсмуква силите й...Днес задкулисието управлява държавата, но е време за равносметка и плащане на политическа сметка. Време е премиерът, а не бушоните му да дават отговори. Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, не е за този пост. Няма смисъл просто да го „краси“. Ако е знаел и не е взел мерки, е просто съучастник“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Има клубове, които носят много повече медали, отколкото "Левски" е донесъл в цялата си история. Мога да дам пример с боксов клуб "Априлец" от село Бояджия, който има 7-8 европейски титли, шампионски и спонсор на този клуб, колкото и нескромно да звучи, е Валери Симеонов и телевизия СКАТ. Само че не съм си и помислял да поискам помощ от държавата, а правим повече шампионски титли от "Левски"...

Държавата трябва да помогне на Левски, колкото и на другите клубове. Защо да не помогне на Лудогорец, ЦСКА. Откъде накъде държавата трябва да помага, тя трябва да създаде условия за спортуване". Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коменитра ситуацията около "Левски".

"Всичко, което се направи, беше с добри намерения. Хубавото беше да се направи малко по-умно и да не се нанесе толкова тежък икономически удар. Прави чест на премиера, че той чу гласа на науката, а не гласа на страха. Ние имахме среща повече от час и след като аз му говорих около 40 минути, той се обърна към мен с неговия цветист език и каза: "Виж какво Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна".

"По средната продължителност на живота ние сме на 80-то място в света. Италия е на четвърто място, Испания е на пето място, Великобритания също е много преди нас. Средната възраст на хората в Италия, които са починали от този вирус е 80 години. У нас средната продължителност на живота е 73 години...

Страните от бившия соцлагер, са тези, в които бяха опоскани пенсионните фондове. Не можеш да станеш много възрастен с 200-300 лв. на месец пенсия." Така началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров коментира последиците от коронавируса у нас и мерките, които бяха предприети.

Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов реши да дезинфекцира лично парламентарната трибуна срещу COVID-19 и фалшиви новини на БСП. Разбирам, че имате много проблеми и разединение, бъдете по-широкоскроени и приемете това с чувство за хумор“, се обърна той към левицата и допълни: „Казвам го като шега, въпреки че добре, че са шегите да си кажем истината“.

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Стоян Павлов 09:47, 24 май 20

Хахах, какъв "букет" от изказвания само :D

2 Sonq 09:48, 24 май 20

Направо си плачат за класация от тъп по-тъп!!

3 Калоян С. 09:48, 24 май 20

Страхотен подбор Topnovini!! Следя рубириката редовно!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама