Отново проблеми с поредната актуализация на Windows 10

11:03, 18 май 20 / Култура 25 996 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

На 12 май от Microsoft Пуснаха дежурната си актуализация „Patch Tuesday” за операционната система Windows 10. Въпреки новостите, актуализацията донесе със себе си и редица бъгове и проблеми за ползващите системата. Актуализацията под номер KB4556799 е предназначена да повиши сигурността на браузърите Internet Explorer и Edge, използването на пакета Microsoft Office и др. Потребителите, които актуализирали системата си споделят, че имат два основни проблема.

Първият проблем е със звука, като според някои потребители, Windows 10 е нулирал всички конфигурации на аудио драйвърите и дори е деинсталирал Realtek драйвера на компютрите. Друга част от потребителите съобщават, че след актуализацията изходните устройства на компютрите спряли да предват звук.

Втората основна неприятност, която възниква при инсталиране на новата актуализация, е премахването на профила на потребителя. „Жертвите” се оплакват от липсващи данни, файлове, снимки и документи.

Ето едно типично оплакване: Моят компютър автоматично се надстрои до тази версия и всички мои компютърни файлове бяха изтрити. Не знам как точно да ги възстановя и не искам да влоша нещата”.

Добрата новина е, че потребителският профил и данните, включително настройки и файлове, всъщност не се изтриват, предава Technews. Просто всички системни настройки са се върнали към първоначалния изглед по подразбиране. Потребителските файлове не могат да се видят, тъй като Windows 10 е заредена с нов временен профил.

Този проблем вече се е появи няколко пъти след актуализации на Windows 10 и засега няма гарантирано решение, освен премахване на актуализацията. Многократните рестартирания – до 6 или 8 пъти – помагат на някои потребители, но не на всички.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама