Емил Караниколов: Държавните бензиностанции ще заработят най-рано след две години

08:36, 18 май 20 / Политика 25 1871 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Целта на „Държавната петролна компания” е тя да е коректен партньор и коректен играч в сектора. Идеята е през тази държавна компания обществото да получава по-бърза и правилна информация относно количеството и качеството на петрола", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред Нова телевизия.

Предлагат създаване на държавни бензиностанции

Най-рано след поне две години ще заработи държавната верига бензиностанции, тъй като изграждането и първоначалния старт ще отнемат поне две години и шест месеца. "Първо трябва да направим формата, лого, и чак тогава да имаме план как да действаме", съобщи министърът на икономиката.

„През годините много често се е случвало, когато цената на горивата се вдига, автоматично много бързо и в България се повишава. Респективно обаче, когато пада – имаме около 14 дни до един месец срок, в който стойността се понижава. Считаме, че това не е толкова рационално. Сигурни сме, че тази компания ще дава по-ясна картина”, обясни Караниколов.

Той допълни, че в държавните бензиностанции ще има стандарт за качество, за който се надява от тук нататък да се съблюдава от всички.

Към момента проблем с качеството на горивата няма. Постоянно се извършват проверки, но знаете, че на определени етапи по-малки играчи често създават проблеми на автомобилите ни”, допълни той.

Визията на държавата е бензиностанциите да се разположат в големите областни центрове, за да бъдат балансьор в градовете. „Считаме обаче, че те трябва да се изградят и на локации, където липсват такива или съответно няма конкуренция”, каза министърът.

Караниколов беше категоричен, че държавата ще спазва всички пазарни принципи и ще бъде лоялен конкурент. „Никой в пазарна икономика не бяга от конкурент, който спазва правилата. Мисля, че малките производители ще имат изключителен интерес държавата да влезе в този сектор. През това дружество ще гарантираме и количествата резерв”, допълни той.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ketchuppasta 09:10, 18 май 20

Моля вижте за какъв министър става въпрос. На първи поглед, Уикипедия:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Емил_Караниколов

'Биографията' му в сайта се дели на 2 части:
- Първата половина говори как се оспорва и не се знае човека дали изобщо е завършил това, което твърди.
- Втората половина от 'биографията' му говори как и поставен човек на Делян Пеевски.

За какви политици и какви хора става въпрос?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама