Гаранционният фонд на София ще покрива 80% от кредитите на фирмите

15:30, 15 май 20 / София 25 2362 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Кметът Йорданка Фандъкова, общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС и управителят на Столичния общински гаранционен фонд са инициирали изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Чрез тях гаранционният фонд на Столична община ще може вече да покрива кредитния риск в размер до 80% от стойността на кредитите. Преди промяната имаше законово ограничение размерът на гаранционния ангажимент да бъде не повече от 50%.

Общинският гаранционен фонд ще разполага с 1 млн. лв. за гарантиране на заеми за малките и средните предприятия. С тях ще се гарантират кредити до 15 000 лева.

Вижте мерките за малкия и средния бизнес в София

„По време на извънредното положение проведохме многоженство срещи с представители на бизнеса и разбрахме техните текущи предизвикателства и трудности. В сегашната динамична обстановка ежедневният диалог с предприемачите е ключът към това мерките, които се предприемат, да бъдат адекватни и полезни за тях“, каза Димитър Вучев.

Снимка: СОС

Облекчения за бизнеса и подкрепа за културата в София

Фондът ще започне поетапно да прилага новата възможност в гаранционните си инструменти с оглед преодоляване на негативните икономически  последици от епидимичната обстановка за софийските микро, малки и средни предприятия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама