Електронна гривна ще сигнализира при неспазване на дистанция между хорат

18:29, 13 май 20 / Култура 25 2579 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Италианската компания Мета Уелнес, която е базирана в град Бари, разработи електронна гривна, която играе ролята на регулатор в процеса на излизането от изолацията, която бе въведена по-рано заради пандемията от COVID-19, предаде „24 часа“. Чрез гривната ще се контролира дали се спазва разстояние между хората, а също ще се откриват и контактите на заразен с коронавирус човек.

Устройството ще бъде много ценно в туристическата индустрия, която пострада тежко от кризата. Големите фирми и компании също гледат с интерес на електронната гривна, която ще даде възможност на служителите да работят в безопасност в условията на пандемията.

Устройството носещо името „Labby Light” може да бъде произведено и под формата на флашка, която да се поставя в чантата или пък на чип, който да се постави в предпазната маска.

Гривната се продава на цена от 25 евро без ДДС и вибрира, когато дистанцията за безопасност между хората се нарушава. Джаджата регистрира и всички контакти между хората, като това позволява ако един от тях се окаже заразен, то да се изолират бързо евентуални огнища на заразата.

Директорът на фирмата Антонело Баракане заяви, че вече е получил поръчки от курортни комплекси, хотели, училища и компании.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама