60% от руснаците няма да почиват това лято

11:59, 13 май 20 / Свят 25 1850 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Само 40% от руснаците са готови да отидат на почивка през лятото, останалите или изобщо не планират такава, или в момента не работят и планират да посветят летните месеци за намиране на работа, сочи проучване на социолози от „Банка Откритие”, пише БГНЕС.

В хода на изследването, проведено в периода 11-12 май, социолозите са направили допитване сред хиляда руснаци на възраст 18-60 години със среден доход 30-60 000 рубли на месец в градове с население над 100 000 души.

“Една трета от жителите на страната ни не планират да почиват това лято, 13% не работят в момента, а други 7% възнамеряват да посветят летните месеци за намиране на работа”, се казва в проучването. Отбелязва се, че още 7% от анкетираните все още нямат планове за лятото.

В същото време, според проучването, едва 26% от руснаците определено ще си позволят летни ваканции през 2020 г., а други 15% са готови да отидат на почивка само ако отворят границите.

От онези, които планират лятна ваканция, 19% от анкетираните възнамеряват да я прекарат у дома, а 18% от руснаците искат да отидат на почивка в страната. Едва 14% от анкетираните искат да почиват извън страната.

Около 27% от анкетираните са заявили, че по принцип се страхуват от дълги пътувания след карантина, а 8% от анкетираните не са готови да пътуват в чужбина поне година след края на пандемията, защото ги е страх. 13% от анкетираните, които по принцип са готови да почиват през лятото споделят, че в момента нямат пари за пътувания в чужбина. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама