МОН пита родителите дали биха пуснали децата си на градина

11:05, 13 май 20 25 2802 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Кога ще отворят яслите и детските градини? На този въпрос очакват отговор родителите на хиляди деца в България.

Въпреки че извънредното положение заради пандемията от коронавирус отпадна, детските заведения остават затворени. Родителите обаче трябва да се върнат на работа и ако няма на кого да оставят децата си, нещата стават трудни.

От Министерството на образованието решиха да се допитат и до родителите чрез анкета, която цели да разбере обществените потребности и очаквания и да създаде условия за нормализиране на дейностите в системата на предучилищното образование.

СБЛЪСЪК: "За" или "Против" отварянето на детските градини и ясли

Резултатите от анкетата няма да бъдат единствено основание за вземане на решение относно възстановяване на работата на детските ясли и градини, но са важен показател за нагласите по този въпрос и очакваните изисквания, при които това да се случи.

„Вярвяме, че заедно можем да намерим най-доброто решение, което да осигури здравето и живота на децата, на семействата и на учителите“, казват от МОН.

Анкетата не е задължителна и е анонимна. Тя включва 11 въпроса. Родителите трябва да отговорят кой се грижи за децата по време на извънредното положение, биха ли ги пуснали на градина, при какви условия биха ги пуснали, какви трябва да са мерките, ако детските заведение отворят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама