Зоопаркът и Столичната библиотека отварят врати

10:22, 13 май 20 / София 25 2246 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

От утре отварят врати Зоологическата градина и Столичната градска библиотека заедно с филиалите й. Читателите ще имат възможност да посетят заемните, но няма да ползват читалните на библиотеката, съобщиха от Столична община.

На 18 май отваря врати Музея за история на София, а на 19 май Столичната градска художествена галерия. 

Снимка: БГНЕС

Столичната община заедно със свои партньори ще предостави на софийските артисти 20 сцени на открито за представления и концерти. На тях ще се допуска провеждането на събития с допустима заетост на местата до 30% от максималния обичаен капацитет с цел гарантиране на физическа дистанция. Утре от 20.30 ч. театър „София” ще открие сезона на външната си сцена „Арена” със спектакъла „Апетит за череши”.

Събитията от лятната културна програма тази година ще се провеждат на сцените в Борисовата градина, паркът на Военната академия „Г.С.Раковски”, Женският пазар, пространството край Западната порта, паркът на Националния дворец на културата и други. Всяка година се провеждат множество детски събития и музикални програми на открити локации - на Лятната естрада в Борисовата градина, в Южния парк, в парк „Заимов”, в Кино „Кабана” – лятна сцена в парка пред НДК до бул. „Фритьоф Нансен”, на площад „Бански”, под купола на Ларгото, пред Народния театър „Иван Вазов”, в градината на храм „Свети Седмочисленици”, а от миналото лято и на реновирания площад „Славейков”.

Снимка: БГНЕС

18 постоянни или мобилни сцени на открито има и в различните райони на София, а множество културни събития ще се организират и край общинските културни институти, адаптирайки парковата среда. На територията на Софийския зоопарк също има постоянна сцена за културни прояви, а на открито в Парк „Врана” от години се провеждат впечатляващи музикални събития.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама