Брайън Адамс към китайците: Станете вегани

21:19, 12 май 20 / Свят 25 3392 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Канадският рокаджия Брайън Адамс се сблъска с негативна реакция и обвинения в расизъм заради онлайн тирада за пандемията, довела до отмяната на негови изяви в Лондон тази седмица, предаде БГНЕС.

Изпълнителят на "Cuts Like a Knife" заяви в публикации в Twitter и Instagram, че концертите му в "Роял Албърт Хол" са занулени благодарение на "ядене на прилеп, продажба на животни на мокри пазари и създаващи вирус алчни копелета".

Той продължи с думите, че „целият свят сега е в задържане, да не говорим за хилядите, които са страдали или умрели от този вирус“, мъмрейки китайците да „станат вегани“.

Докато групите за защита на правата на животните похвалиха призива му за прекратяване яденето на месо, други изтълкуваха коментарите като антикитайски.

"Това е толкова безотговорно и толкова расистко", каза Ейми Го от Националния съвет за социална справедливост на Канада в Китай. "Той е канадски идол и разпалва пламъците на антикитайския расизъм и допринася за увеличаване“ на подигравки с омраза и атаките срещу китайци и азиатци в Канада и по целия свят, каза тя.

Други нарекоха забележките му „расистки боклук“.

Монк се зарази с коронавирус

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама