Васил Божков прехвърля акциите на "Левски" на Бойко Борисов, премиерът отказа

09:32, 13 май 20 / Спорт 25 5422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на "Левски". Това съобщи спортният министър Красен Кралев пред журналистите пред Министерски съвет.

"За да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране съдбата на "Левски", което не е редно. Няма как премиерът на държавата да е собственик, на който и да е клуб. Виждаме, че има желаещи, които да станат притежатели на акциите. Ако те не потвърдят желанието си, редно е акциите да отидат в привържениците на клуба", каза Кралев.

Спортният министър заяви още, че това е несериозно отношение към съдбата на клуба, но вината в това не е на премиера, а на собствениците. 

"Отказвам да бъда куриер, защото смятам, че начинът по който се прави е обиден, унизителен към феновете на "Левски". Ако искате, можете да ги занесете на друго място", заяви директорът на пресслужбата на Министерския съвет Севделина Арнаудова.

Снимка: CanStockPhoto

Журналистът Сашо Диков занесе акциите на „Левски” в Министерски съвет. Диков съобщи, че папката му е връчена преди 20 минути. "Аз съм просто един куриер", каза Диков.

"Вчера г-н Божков ми се обади от Дубай и ме попита дали имам нещо против да предам акциите на г-н Бойко Борисов. Аз казах, ние сме патриоти", добави Диков..

Джиросването на акциите е станало на 8 май. Мажоритарният пакет е от 87% акции.

"В тази папка са документите от т.нар. джиросване на акциите - Христо Йовов, Спас Русев и накрая Георги Попов, който е близък съдружник на Божков. Сега Попов от своя страна прехвърля акциите на Бойко Борисов", каза Диков.

Васил Божков прехвърля акциите на "Левски" на премиера Бойко Борисов, стана ясно тази сутрин от писмо, разпространено от "Нове АД холдинг".

"След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце", се казва в писмото.

Тити Папазов взима акциите на „Левски“

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци“, се казва още в писмото. 

Акциите на ПФК „Левски“ пристигнаха във вторник на територията на България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама