Възможно ли е Елизабет II никога да не се върне към кралските си задължения?

16:24, 11 май 20 / Свят 25 2964 Шрифт:
Редактор:

Кралица Елизабет II може никога да не се върне към редовните си кралски задължения, ако Covid-19 направи обществените ангажименти опасни с години.

94-годишният монарх е в изолация в замъка Уиндзор, за да се предпази от коронавируса, въпреки че иска да продължи да работи.

Официалните кралски служители се готвят да я оттеглят от фронтовите задължения даже и след лятото, пише „Сън“, предава БГНЕС.

Напълно възможно е да бъде ограничена единствено до видео обръщения, което  ще бъде най-продължителното й отсъствие от задължения по време на нейното 68-годишно управление.

Кралицата продължава да получава актуализации от парламента редовно и в седмичен разговор с премиера Борис Джонсън.

Според кралският биограф Андрю Мортън е малко вероятно кралицата да бъде оставена да се върне към нормалните й обществени задължения. Той смята, че британците вероятно ще я виждат само по телевизионни или видео връзки.

Държавното посещение от Южна Африка и обичайните партита в лятната градина бяха отменени, а графикът със събития й е изпразнен поне до есента.

Сватбата на нейната внучка принцеса Беатрис също беше отменена - както и годишните социални събития, обичани от Нейно Величество, като Шоуто на цветята в Челси, Кралските конни състезания и др.

Последните официални ангажименти на кралицата бяха проведени в Бъкингамския дворец на 18 март.

Кралица Елизабет II с обръщение към нацията за Деня на Европа

Кралицата е обслужвана от 22 основни членове на персонала, които са настанени в замъка и нямат право да живеят със семействата си.

Също така стана ясно, че дворецът ще бъде затворен за туристи през лятото, което е за първи път от 27 години насам.

"Принц Чарлз също може да бъде ограничен от кралски задължения, но той е прекарал вируса и вероятно сега има имунитет“, допълва биографът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама