"Залата на славата": Лили Игнатова на 55 – историята на една Пепеляшка

09:30, 17 май 20 / Спорт 25 8046 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Рожденичката днес Лили Игнатова е едно от златните момичета на България. Нейна треньорка е легендарната Нешка Робева. Лили оставя в историята с това, че е единствената състезателка по художествена гимнастика два пъти носител на световната купа – през 1983 г. в Белград и през 1986 г. в Токио. Има 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, световни първенства и Световната купа с различните уреди и в многобоя.


Снимка: БГНЕС

Самата Лили призна в свои интервюта, че и до днес сънува кошмари, свързани с гимнастиката. „Качвам се на кантара и виждам с ужас, че съм качила тегло. Затова не искам да чувам за диети“, обясни тя. „Знам цената на успеха. Особено цената на големия успех - тя е страшна. Всяко нещо в нашия живот си има цена. И човек трябва да си прави сметката дали може да я плати“, разказа тя пред eva.bg.

След раздялата ѝ с нежния спорт тя създаде собствено студио за пластика и танци, посрещнато от публиката с огромен интерес – като истинско явление. През 1988 г. се снима във филма „АкаТаМус“, където изпълнява ролята на Агнеса. По нейна идея са създадени и два спектакъла - „Орфей и Евридика“ и „Легендата“. През 1999 г. Лили Игнатова е избрана за член е на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. През есента на 2000 г. създава своя собствен клуб LILI SPORT.


Снимка: Facebook / Lili Ignatova

Личната история на Лили Игнатова пресъздава приказката за Пепеляшка и принца. В началото на 90-те години тя се омъжва за маркиз Пиеро Жиралди. Двамата се запознават във ваканционния комплекс „Слънчев ден“, на който той е арендатор по това време. Три години по-късно двамата сключват брак и се установяват да живеят в Банкя в резиденцията на Масако Оя, с която маркизът има общ бизнес. Няколко месеца след сватбата им маркизът е арестуван. През 1994 г. Жиларди получава два последователни инфаркта и умира. И така приказката приключва.

Тя споделя, че смъртта на съпруга ѝ е била огромен шок за нея. „Оказах се в една житейска ситуация, за която не бях подготвена. Живеех насън, казвах си: това не може да се е случило. Защо точно на мен? Измина време, докато разбера простата истина, че след като си изгубил някого, имаш два пътя: или да живееш с миналото си, или да вървиш напред. Тази истина беше разтърсваща за мен. Разбрах и още нещо: грешката, която правим всички, е, че се мислим за безсмъртни. Трупаме пари, коли, вещи, отлагаме човещината за утре, като че ли ще живеем безкрайно. Осъзнах и простата истина, че трябва да съм благодарна и да се радвам на това, което имам, защото не знам утре какво ме чака“, разказа Лили. От втория си съпруг тя има две деца.

Драматичните промени в живота на човека или го смазват, или го пречистват. Зависи от посоката, в която поема. Промяната може и да те озлоби, но може и да те накара да премислиш нещата. Да направиш своята равносметка, да видиш докъде е твоята вина за случилото се“, сподели златното момиче. Лили подчерта още, че откакто не е в „светлината на прожекторите“, е срещнала много повече истински хора.


Снимка: Facebook / Lili Ignatova

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ambinia 00:54, 24 мар 23

Mammography is useful for evaluation of palpable lesions, particularly in those over 35 azithromycin for chlamydia Snoopy mEjkVzshCGrvBbmZo 6 5 2022

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама