Борис Джонсън обяви разхлабване на мерките

21:59, 10 май 20 / Свят 25 3408 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Борис Джонсън направи обръщение към британците. Премиерът на Великобритания оповести план за отслабване на ограничителните мерки, свързани с коронавируса. Той заяви, че най-песимистичните прогнози са били Великобритания да загуби по време на пандемията над половин милион души. И заяви, че "скоро ще дойде време да се наложи карантина на хората, идващи в тази страна по въздух".

Джонсън каза, че хотелиерската индустрия може да отвори от юли: „Най-рано от юли и то при спазване на всички тези условия и допълнителни съвети от специалистите. И само ако данните за заразените го подкрепят, ще се надяваме да отворим поне част от индустрията на хотелиерството и други обществени места, при условие че те са безопасни и спазват мерките за социално дистанциране", категоричен е премиерът, цитиран от БГНЕС.

Училищата ще отворят най-рано на 1 юни, като първоначално в тях ще се върнат децата до 6-годишна възраст. Следващата стъпка от сряда ще бъде „насърчаване на хората да правят повече упражнения на открито“.

„Можете да седнете на слънце в близкия парк, можете да шофирате до други дестинации, дори можете да спортувате, но само с членове на вашето домакинство“, каза Джонсън. Той отново предупреди хората, че „трябва да се подчиняват на правилата за социално дистанциране“. А глобите, които полицията налага, ще бъдат увеличени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама