Стрелецът от Своге е пуснат под гаранция

20:23, 10 май 20 / София 25 2871 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Прокуратурата пусна под гаранция стрелеца от Своге, който рани двама души след сбиване при опит за събиране на дългове. Това става след 24-часовото му задържане в петък вечер.

Милен Евгениев е 44-годишният мъж от Своге, който според прокуратурата прострелял двама мъже пред дома си. Към образуваното разследване е приложен запис, на който се вижда, че извършителят е стрелял, след като бил съборен на земята при сбиване в опит да защити брат си от посетители пред дома им. Простреляните са с фрактура на петата и рана в крака. Настанени са в болница без опасност за живота.

Прокуратурата проверява дали някой от братята дължи пари на мъжете от другата страна в конфликта и дали те си търсят от тях бързи кредити. Очевидци след стрелбата свързаха простреляните със заложна къща в Своге, управлявана от жена, на име Беата. Самата тя отрече да има общо и не пожела да говори.

Снимка: CanStockPhotos 

Проверява се още кой пръв е започнал конфликта. Евгениев, който в социалната мрежа се представя като заместник-председател на Сдружение на Русофилите в България, е ползвал законно притежаван пистолет, казаха за bTV от прокуратурата.

Мъж простреля двама лихвари в Своге

Обвинителят е преценил, че не е опасен и го е освободил под гаранция от 2 000 лв. Няма данни брат му Горян да е нанасял наранявания на някого в сбиването. Обвинението на 44-годишния мъж е нанасяне на телесна повреда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама