СДС призова Нинова да спре с опитите да тегли България извън ЕС

14:03, 09 май 20 / Политика 25 2639 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

СДС призовава Корнелия Нинова да преустанови опитите си да тегли България извън границите на Европейския съюз.

"Призоваваме БСП и нейния председател веднъж завинаги да се определят по оста „ЕС – Евразия“ и да престанат с политическото си лицемерие. България направи своя цивилизационен избор преди 30 години и всякакви опити да се отклоняваме на Изток, са насочени срещу националните ни интереси".

Партията изрази своята подкрепа с подписаната от външния ни министър обща позиция със САЩ и 9-те бивши комунистически страни от ЕС, по повод Девети май.

„Историческата истина може да е болезнена за червената пропаганда, но това ни задължава още по-силно да я защитаваме и разкриваме. Последствията за Източна Европа и България след Втората световна война са пагубни за демокрацията и свободата. „Желязната завеса“ осакати живота на няколко поколения под комунистически режим и това не може да бъде забравено, въпреки опитите на БСП да го омаловажат“, заявяват от СДС.

БСП поиска оставката на външния министър Екатерина Захариева

Те посочват, че кариерата на Нинова, като председател на БСП, е започнала с поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков, преминала през срещи с Решетников, отказ да признае престъпленията на Народния съд, поклонения пред паметника на Съветската армия, яростна защита на руските енергийни проекти, опити за рекомунизация чрез „Визия за България“, съмнения относно влизането ни в Еврозоната. Лидерството на Корнелия Нинова е съпътствано от многобройни доказателства, че приема проформа евроатлантическия избор на България, смятат от СДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама