БФС отхвърли обвиненията на спортното министерство за злоупотреби

13:10, 09 май 20 / Спорт 25 2461 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ръководството БФС публикува позицията си относно резултатите от проверките на Министерството на младежта и спорта за съвместните дейности между двете институции.

Футболната централа категорично не приема твърденията за извършени нецелесъобразни разходи, свързани с организацията на ЕВРО 2015 за юноши у нас, и претенциите за възстановяване на сумата от 144 510,99 лв. към министерството.

"Оспорваните действия по наемането на тренировъчния комплекс на ПСФК „Черноморец Бургас“ са следствие от изричните правила на УЕФА за избор на тренировъчна база (на разстояние между 15 и 30 минути с автобус от хотела на отборите в Поморие), а срокът на наема е съобразен както с изискванията за 24-часов достъп, така и с условията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени според наложените от европейската футболна централа стандарти. След края на ЕВРО 2015 пък базата е използвана за провеждане на благотворителен детски турнир, задължителен елемент „Наследство на състезанието“, изискван от УЕФА", обясняват от БФС.

Снимка: БГНЕС

Футболният съюз посочва още, че всички разходи са надлежно отчетени пред Министерството на младежта и спорта, което ги е приело без възражения, а допълнителен атестат за работата на администрацията на БФС е отличната оценка, поставена от ръководството на УЕФА за провеждането на ЕВРО 2015.

БФС също така не приема твърденията за непризнат разход по „Програма за развитие на детския футбол“ в размер 0,001298 % от общите отпуснати от ММС средства и разполага с необходимите документи и протоколи, за да аргументира позицията си.

От БФС подчертават, че в организацията се работи максимално прозрачно и коректно, а опитите за публични внушения за извършвани нарушения приемаме са безпочвени и целящи уронване престижа на съюза

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че в началото на месеца излязоха резултатите от проверката на БФС, която беше разпоредената през есента от спортния министър Красен Кралев. От проверените 11 договора на обща стойност 5.642 милиона лева за периода от 2015 до 2018 г. бяха открите нарушения по две програми и един договор с ММС, заради което БФС трябва да върне малко над 144,5 хил.лв.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама