Мария Габриел: До края на годината може да бъде намерена ваксина срещу Covid-19.

13:08, 09 май 20 25 2374 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

До края на годината може да бъде намерена ваксина срещу Covid-19. Такава увереност изрази българският еврокомисар Мария Габриел по време на онлайн граждански диалог, посветен на днешния Ден на Европа.

Тя посочи, че в момента ЕС разполага с над 150 научно-изследователски екипа, които работят за намиране на дълготрайното решение на епидемията с Covid-19.

Мария Габриел посочи и трудностите, които ще възникнат след евентуалното откриване на ваксината.

"Ще стигнем до много ценностен въпрос, какви са нашите способности за производство, какъв е капацитетът ни. Ние имаме две европейски компании, които вече анонсираха началото на клиничните тестове с първа група от двеста човека през юни месец".

По-рано българският еврокомисар използва социалните мрежи, за да честити Деня на Европа. По думите ѝ празникът е символ на стремежа ни към мир, сътрудничество, обединение. "Нека продължим да градим Европа на талантите и умовете чрез науката, образованието и културата, в полза на гражданите. Нека превърнем предизвикателствата във възможност, да бъдем по-сплотени, по-солидарни, по-силни", написа тя във Facebook.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама