Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция

07:57, 09 май 20 25 2451 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Група от около 10 български граждани, сезонни работници в земеделието, не е допусната да влезе на територията на Франция, съобщиха от МВнР. Посолството ни в Париж е в непрекъснат контакт с тях.

Прибраха се българите, които бяха блокирани на летище в Париж

Новите десет български граждани са пристигнали на 7 май на летище "Шарл де Гол". Настанени са в административен център за чужденци. Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж Милена Узунова на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провела разговори с техни роднини, обяснила е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната.

Днес има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна.

Министерството на външните работи на Република България препоръчва да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително! "Българските консули и дипломати не могат да отменят Вашата карантина, наложена в чужда държава. Не можем и да осигурим Вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава", заявяват от МВнР.

Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници. Тази информация е поместена както на сайта на МВнР в рубриката "Коронавирусът-какво да правим", така и в рубриката Съобщения на Ситуационен център относно Франция, така и на сайта на българското посолство във Франция.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама