До 27 градуса в събота

07:00, 09 май 20 25 2184 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб, в югоизточната половина от страната ще бъде от юг-югозапад, в останалите райони - от северозапад. Ще настъпи затопляне и максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, по-ниски по Черноморието.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. По-топло, с максимални температури на въздуха между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 12-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на места след обяд - до 3 бала.

Над планините преди обяд ще е слънчево. След обяд облачността временно ще се увеличи и само на изолирани места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 17 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

В неделя ще преобладава слънчево време, в следобедните часове - с развитие на купеста облачност, по-значителна над планините, на отделни места там ще превали и прегърми. В понеделник ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е от юг-югозапад, в Източна България и ще се усили. Дневните температури ще се повишават, в отделни райони ще надхвърлят 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама