Кои туристически обекти вече са отворени

15:42, 07 май 20 25 2175 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Заради извънредното положение и държавните мерки срещу разпространението на коронавируса всички туристически обекти в страната затвориха врати за посетители. Управляващите започнаха постепенно да отхлабват мерките, а след 13 май няма да сме в извънредно положение. Първо градските паркове, а по- късно и планините вече са достъпни за разходки. Вече има и туристически обекти, които можем да посетим- при спазване на социална дистанция и останалите мерки. След справка в сайтовете на регионалните исторически музеи показваме кои са те.

Крепостта Царевец вече приема туристи с удължено работно време: от 8.00 до 20.00 часа. От 9 май ще бъдат отворени Крепостта Трапезица, както и резерватът „Никополис ад Иструм“. Туристи с температура над 37,5 ° обаче няма да се допускат.

Разрешени са посещенията в парковата част на резервата „Тракийски и античния град Кабиле“.

Посетители посрещат и в резерватите „Плиска“, „Мадара“ и „Шуменската крепост“. Музейни експозиции и мултимедийните центрове остават затворени.

Снимка: Pixabay

Ще можем да отидем до Средновековния град Червен, както и до Ивановските скални църкви. Там е въведено еднопосочно движение, туристите ще се ориентират по стрелки.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама