Държавата готова да помогне на „Левски“, но при смяна на собствеността

18:06, 05 май 20 / Спорт 25 2640 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Левски“ ще получи помощ от държавата, но само когато смени собствеността. Това заяви спортният министър Красен Кралев пред bTV относно турбулентните времена в клуба от „Герена“.

По-рано днес феновете на „сините“ изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за помощ за финансовото стабилизиране на клуба.  Организациите на привържениците предлагат вариант, в който настоящият главен спонсор - компания за спортни залози, собственост на бизнесмена Васил Божков, да продължи дейността си и да изплаща нужните суми на клуба. При невъзможност запалянковците предлагат държавата да кредитира отбора „чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди“.

Снимка: БГНЕС

До момента не ми е известно да има смяна на собствеността в „Левски“. Когато има нещо реално, то трябва да бъде обявено. Премиерът многократно е заявявал, че иска да помогне на „Левски“, но при смяна на собствеността“, бе краткият коментар на Кралев по темата.

Министърът разкри, че има план футболното ни първенство да бъде подновено на 5 или 12 юни, но за това трябва да бъде дадена зелена светлина от щаба и здравните власти. 

Проверка на спортното министерство откри нарушения в БФС и футболната централа трябва да върне 144 510,99 лева на държавата за нецелесъобразно изразходване на средства по две програми и един договор с ММС. "Проверката приключи отдавна. Ние сме дали становището си на прокуратурата, която води отделно разследване срещу БФС", коментира Кралев. 


Снимка: БГНЕС

Според него, все още не може да се каже какви са финансовите загуби от пандемията от коронавирус, но липсата на подготовка в последните два месеца се е отразила сериозно на спортистите.  "Във финансов аспект е трудно да се окаже колко сме загубили, но атлетите загубиха много от липсата на подготовка през тези два месеца, защото е трудно да се върнеш бързо в спортна форма. Не е като да си бил във ваканция. Тази пауза ще се отрази на физическото и психическото състояние на атлетите", обясни Кралев.

"Имаме подробна програма за справяне със ситуацията, но ще трябва да се научим да живеем с коронавируса, докато се намери лечение. Спортът ще помогне, ще допринесе за борбата с коронавируса", категоричен е Кралев. Относно възстановяването на спортната форма на елитните ни спортисти, министърът добави: "Имаме предложение всички проектоолимпийски състезатели да бъдат изолирани в националните спортни бази, при детайлно изработени противоепидемични мерки. Като ще се направят тестове на всички преди да постъпят в базите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама