По света: Понижава се смъртността от COVID-19 в САЩ

07:10, 05 май 20 / Свят 25 2108 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За денонощие в САЩ от COVID 19 са починали 1 015 души - това е най-ниската смъртност от близо месец.

На фона на обнадеждаващите данни все повече щати облекчават рестриктивните мерки. Своя план представи и Ню Йорк - щатът, най-тежко засегнат от пандемията. Строителството и производственият сектор ще бъдат приоритет за местните власти.

В щата Ню Йорк са регистрирани повече от 300 000 заболели.

В Румъния преминават от извънредно положение в "състояние на тревога"

А в Европа - печален рекорд във Франция. Страната стана поредната, отчела повече от 25 000 починали от коронавирус. Пред местни медии, френски лекар обяви, че първият случай на COVID-19 вероятно е бил още в края на декември, а не в края на януари, както се смяташе до сега. В опит да проучи заболяването, медикът ревизира вече взети проби и по този начин установява наличието на опасния щам.

Франция се приготвя да отслаби рестрикциите на 11 май.

Тази дата избра и Турция за вдигане на карантинните мерки.

"Бизнесите - като фризьорски салони и бръснарници, ще отворят на 11 май, при условие, че спазват предписаните хигиенни мерки, работят само с предварително записани часове и намалят броя на клиентите си на половина. На 11 май ще отворят търговските центрове, както и магазините за дрехи, обувки, чанти, но отново при стриктно спазване на хигиенните норми", каза президентът на страната Реджеп Ердоган.

Очаква се Германия да стане поредната страна, която смекчава ограниченията срещу коронавирус. Големите магазини ще отворят отново, най-вероятно на 11 май. Малките вече работят при спазване на дистанция.

Очаква се и решение за подновяване на Бундеслигата - Германския футболен шампионат. Това вероятно ще стане от 15 май при строги условия и без публика на стадионите. Редица ограничения бяха вдигнати в понеделник в 15-ина европейски страни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама