Доц. Мангъров: Трябва да намерим начин да живеем нормално

09:54, 03 май 20 25 2990 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Много е важно този, който води нещата, да е наясно какво се случва, да има опит. Не можем да стоим затворени година-две-три, защото няма да издържим. Трябва да намерим начин на фона на това, което се случва, да живеем нормално, но затова трябва ум, трябва и опит", това заяви пред БНТ началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров.

Борисов: Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав

По думите му се дават разнопосочни сигнали като това да се носят маски или да не се носят маски. "Това не е важно. Който го е страх, да носи маски. Важното е хората да спазват хигиена, да си мият ръцете", каза Мангъров.

"Ако не си наясно има ли антитела или няма, как ще можеш да убедиш хората, в това което говориш? Т.е. хубаво е тези, които задават ритъма да са хора, които са в час. Защото няма логика в това да можеш да си разхождаш в парка кучето, да не можеш да си разхождаш детето. Да можеш да седиш на столчето в метрото или в автобуса, да не можеш да седиш в парка", заяви той.

Затягат профилактиката в болниците след двете починали лекарки

"Има неща, които са важни. Важните неща трябва да бъдат определени и е хубаво да бъдат казани на хората по два, по три пъти, по сто пъти, докато не им влезе в главата. С нещата, които не са важни, няма смисъл да се занимаваш", допълни той. 

Доц. Мангъров заяви, че у нас никога няма да се случи това което се случи в Италия и Испания, защото те са на четвърто и пето място в света по средна продължителност на живота. У нас ги няма "сухите съчки", каза доц. Мангъров и допълни, че там има домове за възрастни хора по 200-300 души с един и същи персонал, а у нас възрастните са в домовете си.

Втори починал лекар с Covid-19 у нас

Доц. Мангърова заяви, че се чува с премиера, но според него около него има хора, които ги е страх, защото нямат опит - хирурзи, ортопеди, микробиолози. Според Мангъров е хубаво, че се разхлабват мерките, но той смята, че трябва да са отворени парковете и стадионите, и спортните площадки.

"Трябва да се отварят шлюзовете постепенно, но не и безкрайно, защото тук става въпрос за месеци - едва ли не до Нова година. Няма нужда толкова дълго да бъде", каза той. "Когато съветваш, трябва да знаеш какво се случва, всеки да си гледа работата, да си знае специалността", добави още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама