Ген. Мутафчийски: Отиде си един достоен български лекар

20:37, 02 май 20 25 4843 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски изказа своите съболезнования за загубата на д-р Илияна Иванова от Сливен. 

Днес беше съобщено, че заразената лекарка е издъхнала за по-малко от 48 часа в реанимацията на МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Тя стана първата жертва на вируса сред мединцските лица в България. 

Първи починал лекар с COVID-19 у нас

"Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия! Лекар, който до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но загуби битката за собствения си живот!", написа ген. Мутафчийски във Facebook.

"Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен. Светла памет!", се казва още в съобщението му. 

Директорът на МБАЛ-Сливен: Много съжаляваме всички за д-р Иванова, не можахме да я спасим

От лечебното заведение съобщиха днес, че 43-годишната лекарка е била с астма, но не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й е спряло. 

Междувременно колеги на починалата организираха бдение пред сливенската болница. Те се събраха точно в 20 ч. пред входа на Спешното отделение, за да запалят свещ и оставят цветя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама