Русия очаква втора вълна на вируса през есента

15:05, 01 май 20 25 2177 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

„Роспотребнадзор“ предупреждава за голяма вероятност от втора вълна от разпространението на Covid-19 тази есен, съобщи Телеграм, цитиран от ТАСС, предава БГНЕС. 

"Има голяма вероятност при горещо време и голямо количество слънчеви ултравиолетови лъчи честотата на коронавирусната инфекция да намалее, както при всички други респираторни инфекции. Когато времето е прохладно и дъждовно, когато нашите граждани се върнат по местата си за обучение или работа, има голяма вероятност от втора вълна на заболеваемост в есенния период“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че коронавирусен тест при липса на симптоми трябва да се прави само в случай на контакт със заразения или с вероятност от контакт. Гражданите в селата и отдалечените населени места, ако има подозрения, трябва да се обадят на клиниката или медицинския център, обслужващ тази територия.

Лекарите ще определят необходимостта от инспекция и тестване. „Роспотребнадзор“ препоръчва, ако е възможно, да се отложат всички рутинни ваксинации в условията на разпространение на коронавирус.

Премиерът на Русия е болен от коронавирус

"По време на епидемията се препоръчва всички рутинни ваксинации да бъдат отложени, ако е възможно. При посещение на поликлиника или медицински център, където ще се извърши ваксинация, съществува висок риск от заразяване с коронавирус в резултат на случаен контакт с пациенти. Също така, въвеждането на ваксина в началния период на инфекциозния процес може да провокира развитието на усложнения", се казва в съобщението.

Освен това агенцията добавя, че няма данни за превантивния ефект на ваксините срещу грип или пневмония във връзка с коронавирусната инфекция. Ваксинацията срещу грип трябва да бъде не по-рано от август-септември.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама