Жертвите на Covid-19 в света вече са над 230 хиляди

10:30, 01 май 20 25 2405 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Жертвите на новия коронавирус в световен мащаб надхвърлиха 230 хиляди, а заразените - 3,2 милиона, предава БНР. 

Почти 90 процента от смъртните случаи са в Европа и Съединените щати. На първата си пресконференция след като се възстанови от Covid-19 британският премиер Борис Джонсън заяви, че Обединеното кралство е преминало пика на епидемията.

Борис Джонсън: Великобритания премина пика на коронавируса

Въпреки нарастващия брой на смъртните случаи във втората най-засегната от болестта страна в Европа и недоволството от правителствените мерки, Джонсън обеща следващата седмица да представи стратегия за излизане от блокадата.

Рекорден спад на новозаразените беше регистриран в Италия. Най-ниско увеличение на смъртните случаи за денонощие от март беше отчетено във Франция. След спад на броя на заразените чешкото правителство обяви, че разпространението в Чехия е овладяно и правителството ще продължи предпазливо да отваря икономиката.

Китай не допуска СЗО да разследва възникването на вируса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че процесът по разработването на ваксина ще  бъде ускорен, а според лидера на демократите в камарата на представителите Нанси Пелоси, щатските и местните правителства може да имат нужда от почти един трилион долара помощ в продължение на няколко години, за да се справят с последиците от пандемията.

Междувременно СЗО изрази тревога от разпространението на инфекцията в страните от Западна Африка.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.  #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама