Откритите басейни в парк „Възраждане“ са изцяло готови

10:00, 01 май 20 / София 25 7669 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Откритите басейни в парк „Възраждане“ са изцяло готови, съобщи за TOPNOVINI.BG изпълнителният директор на „Софийски имоти“ Димитър Шивачев.

По възстановяването на парка се работи от 2011 г. През 2016 г. приключи строителството и бяха въведени в експлоатация първите 52 декара. Върху тях бяха изградени сух фонтан, амфитеатър, площадка за разполагане на циркове и два паркинга.

Миналата година беше завършена работата по още 25 декара от парка. Върху част от тях беше изграден комплекс „Възраждане“, включващ закрит басейн, уелнес зона и открит аквапарк за лятно ползванеКомплексът се захранва с минерална вода от "Баталова водица". 

Снимка: Denef ltd/ FB: Район „Възраждане“

Подготовката за приемане на посетители е приключила в средата на март. Закритият басейн, който е с олимпийски размери, ще започне работа в рамките на една-две седмици след падане на извънредните мерки, въведени заради коронавируса. Откритите басейни са изцяло готови да посрещнат посетители това лято. 

Снимка: Denef ltd/ FB: Район „Възраждане“

Какви ще са цените за водния атракцион?

За да определят цените в комплекса от „Софийски имоти“ са направили цялостен анализ на цените на подобни обекти в София. „Целта ни ще бъде да предложим много високо качество на предлаганите услуги на достъпни цени“, каза Димитър Шивачев и обясни, че под качество се има предвид достатъчно големи съблекални с удобни гардероби и електронно заключване, безплатен безжичен интернет, много високо ниво на чистота, контролиран достъп до услугите, което ще гарантира спокойствие на всеки посетител.

Снимка: Denef ltd/ FB: Район „Възраждане“

Вложените до момента средства в парк „Възраждане“ са в размер на над 15 млн. лева, като 5.3 млн лева са нисколихвен кредит по Оперативна програма „Региони в растеж“, а останалите са собствени средства на дружеството. Паркът се простира на 100 декара площ, достъпни за гражданите на столицата за спорт и отдих. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама