Какво става, ако даден футболист е диагностициран с коронавирус?

13:24, 30 апр 20 / Спорт 25 2055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Английските власти, както и директорите на Премиър лийг, продължават да настояват сезонът на острова да се поднови. Тази информация може да бъде потвърдена още утре, когато ще се състои видео среща между представителите на 20-те елитни клуба, предава Спортал.

Очаква се първенството да бъде подновено на 8 юни или седмица по-късно.

Безплатна психологическа помощ за футболистите

Скептици твърдят, че дори една положителна проба за Covid-19, без значение дали е на играч или треньор, може да обърка плановете за подновяване на първенството.

Според „Дейли Мейл“, такава опасност няма. В случай, че даден играч е с установен COVID-19, към него ще се подходи като към контузен футболист, който излиза от сметките на треньора за нужния период на изолация и лечение. Единичните случаи не биха поставили под въпрос оставащата част от сезона. Ако обаче положителните проби станат по-голям брой и бъдат засегнати по няколко футболисти или треньори от един отбор, то тогава ситуацията става различна и вече съществува възможност сезонът да приключи окончателно. 

Играчите и треньорските щабове на отборите ще бъдат тествани по два пъти седмично, след като тимовете се завърнат към груповите тренировки в средата на май. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама